DEJ’S MÅL ER AT SKABE ET STED, HVOR ITALIENSK KULINARISK KULTUR OG DANSK HYGGE MØDES

Dæmpede glødepærer, stearinlys, grønne planter, god musik og ikke mindst lækre pizzaer og cocktails gør DEJ til mere end bare en restaurant. DEJ er blevet til en af Københavns hyggeligste hotspots, hvor venner mødes til noget mad inden byturen, familier samles for at fejrer fødselsdag med DEJ’s weekendbrunch, eller hvor kæresten smutter forbi for at hente take-away pizzaen til søndagsfilmen. Vi sætter gerne de rette rammer til større forsamlinger. Enten i vores restaurant eller som takeaway.

PIZZA FOR ENHVER; HVAD ENTEN DU ER TIL KØD, ER VEGANER ELLER GLUTENALLERGIKER

Hos DEJ laver vi både traditionelle pizzaer, veganske pizzaer og glutenfrie pizzaer. Valget af ingredienser, samt madlavningsteknikerne, er et resultat af gennemprøvede processer i et passioneret og innovativt miljø. Dedikationen til maden og den evige jagt på de perfekte produkter får os til at afprøve forskellige sammensætninger, ingredienser, bagetider og temperature.

SÅDAN LAVER VI VORES PIZZA

Vores dej er en blanding af udvalgte mele, fuldstændigt håndlavet uden konserveringsmidler og kemiske tilsætningsstoffer. Så simple som traditionelle italienske pizza: vand, mel, gær og salt.
Som alle kunsthåndværk så er der forskel fra pizza til pizza. Brugen af delikate ingredienser resulterer i forskellighed qua de daglige miljøforhold/forhold.
Dejen er æltet og formet i hånden og denne proces determinerer mængden af luft fra kulgens kerne til dens yderside som derfor hæver mere og når den bages formere den klassiske italienske ”cornicione”.
Vores produkter og ingredienser er friske og frisklavede. Italienske økologiske tomater er basen for vores tomatsauce og lige som den italienske traditionelle måde at lave pizza på, så bruger vi kun frisk mozzarella.
Kombinationen af ingredienser søger at giver vores kunder mulighed for at rejser med deres sanser. Når du smager vores ”Skinken” finder du dig selv på den Apenniniske halvø siddende på en bænk ved havet, mens du ser solen gå ned. Ellers mærker du den friske brise fra Alperne på en varm dag med et stykke af vores ”Bresaolaen” i hånden.
Nysgerrighed, passion og ønsket om at forbløffe med nye fusionistiske smage har resulteret i at vi hver måned har en ny og tidsbegrænset pizza.
Ovnen – det er der magien sker og dér hvor en skive af dej toppet med smagfulde ingredienser bliver til en pizza. De ildfaste mursten er hjertet af vores ovn, og det er to forskellige slags:
”Biscotto di Sorrento”, denne specifikke sten er produceret i gamle ovne. Håndlavede, lufttørrede and sidst tørret i træfyrede ovne. Det er denne ildfaste sten, som har været brugt i årtier.
”Maschaiti”, kompakt og hård. Den akkumulerer varmen som tilføres. Den har den gode egenskab, at den spreder varmen lige meget og konstant. Dette giver pizzaen dens typiske udseende og den gode smag, som den er verdenskendt for.
Temperaturen kan stige op til 500 grader celsius for at skulle bage pizzaen i 60-90 sekunder.
Pizzaen skal være nem at folde midtover med den 1-2 cm “cornicione”. Hævet og ikke tør, gylden og uden eller med kun få bobler og brændte områder. Hvis pizzaen løftes skal bunden også fri for synlige brændte områder. Toppet med friske ingredienser er din pizza nu klar til at blive smagt på.

EN GAMMEL LEJLIGHED OG EN RESTAURANT

Den originale restaurant på Vesterbro har tidligere været en mindre københavnerlejlighed i den fredede bygning som husede medicinalfabrikken Afred Benzons Fabrikker. Da teamet bag DEJ første gang besøger lokalerne, ser de hurtigt potentiale i de gamle lokaler, og der går ikke lang tid, før kontrakten er underskrevet og væggene revet ned for at give plads til det, som vi i dag kender som DEJ Vesterbro/Kødbyen.

KEVIN BACON & CO.

Vores pizzaer er opkald efter familiemedlemmere, nære venner og samarbejdspartnere – folk som har været med til at gøre DEJ til hvad det er i dag, og den samme kærlighed og familiære stemning gennemstrømmer både menuen samt resten af DEJ konceptet. Kevin Bacon er eksempelvis navngivet efter en samarbejdspartner, Kevin, som er ellevild med bacon. Så hvis du selv har en lille drøm om at få opkaldt en pizza efter dig, er du mere end velkommen til at skrive til os med en god idé til et navn og en kombination af ingredienser. Så kan det være, at din idé kan blive nyeste tilføjelse til vores menukort.

FREMTIDEN FOR “LILLE” DEJ

Selvom DEJ kun har eksisteret i små to år, er vi for alvor blevet ramt af vokseværk og i starten af januar 2021, åbnede vi for vores nye take-away restaurant i Valby. Samtidig pønser vi på at udvide yderligere i løbet af 2021 – måske vi ses i København K? 😉
OBS: Det er desværre ikke muligt at have barnevogne/klapvogne inde i vores restaurant i Kødbyen pga. sikkerheden jf. brandmyndighedernes anvisning.